Wat doet NICE precies?

NICE, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie ondersteunt bedrijven, overheden en initiatiefnemers uit Noord-Nederland die circulair willen ondernemen. NICE biedt hen een plek om potentiële business cases in de praktijk te brengen met behulp van jong talent. Binnen NICE wordt met verschillende opleidingsniveaus gewerkt. NICE leidt haar studenten actief op tot circulaire professionals. Het is de ideale plek voor studenten om hun visie en talent tot leven te laten komen, waarmee zij bijdragen aan het tot stand laten komen van een circulaire economie. Binnen NICE werken studenten dus aan verschillende projecten, maar wel altijd als studenten onder elkaar. 

Het fysieke NICE-lab, de Gasfabriek, ligt naast het station van Meppel. Hier werken de studenten elke woensdag aan hun projecten. Je krijgt hier een boost door de persoonlijke begeleiding en door te leren van de projecten van andere studenten. Afhankelijk van de opdracht ben je de rest van de week actief bij de opdrachtgever, bij NICE, of thuis.


-Waarom een stage bij NICE?
Vanuit NICE zul je werkzaam zijn bij de opdrachtgever waar jouw project bij hoort. De momenten dat je bij NICE aanwezig bent, ontvang je begeleiding bij het volbrengen van de competenties die je voor je stageopdracht moet uitvoeren. Juist omdat de projecten bij NICE breede doeleinden hebben, bestaat de mogelijkheid om je stageopdracht hierbinnen flexibel in te richten. We gaan dus in overleg om te kijken hoe jouw bijdrage doelgericht bijdraagt aan de opdrachtgever EN aan jouw stage-eisen. Bovendien ontvang je een stagevergoeding van €350,- per maand.

 

-Profiel student
De typische student die bij NICE actief is, heeft een ondernemende houding of vindt het interessant om deze te gaan ontwikkelen. NICE is bij uitstek de plek waar nieuwsgierige studenten werken die een zinvolle stage of betekenisvol onderzoek willen doen. Ze vinden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame verandering in de maatschappij. Ze werken aan hun eigen project, maar omdat alle studenten samen komen bij NICE leren ze ook van elkaars manieren van aanpakken. Doordat alle NICE studenten hun eigen expertise binnen de circulaire economie ontwikkelen, geven ze elkaar waardevolle feedback.

 

-Openstaande vacatures per studie:    (of vergelijkbare studies)
Bedrijfskunde
Bedrijfseconomie
Bouwkunde (1), (2)
Built environment
Civiele techniek
Communicatie

 

-Hoe meld ik mij aan?
Check op deze pagina hoe je je kunt aanmelden